Birlettan blogi

Käsityöblogi: kuvauksia aikaansaannoksista.

sunnuntaina, lokakuuta 08, 2006

Seinäjoen Käsityö 2006 -messuilla

... tuli käytyä ja mielenkiintoista oli! Paljon tuli ideoita, mitä haluaisi kokeilla: mm. kehysryijyn tekeminen, helmivirkkauksella "seinävaatteita" (poppanakude ja isoreikäinen kudepohja - ei siis mitään tekemistä helmien kanssa, engl. locker hooking), korujen tekeminen helmivirkkauksella eli virkataan ohutta metallilankaa, johon helmet on pujotettu ym. Tutustuin myös salomonin solmujen saloihin (en tosiaankaan ole vielä niitä kokeillut!) ja haarukkapitsin tekemiseen sekä ihan vilaukselta domino-lapasiin ja rosee-pitsiin. Siis kaikkea aivan älyttömän ihanaa.

Tarvikkeita hankin kuitenkin aika maltillisesti ja lähinnä huovutusta ajattelin ensimmäisenä kokeilla, sitäpä varten siis värjätyt villat ja huovutusneula. Jotain koruja esim. voisi kokeilla. Alpacat on myös uusi tuttavuus ja niiiin ihanan pehmeiltä tuntuvat. Pellavakangasta käytän korttipohjiin ja varmaan muuhunkin tarkoitukseen.

Tässä vielä viikko sitten valmistunut pitsitoppi, ohje Moda 3/2005, lankana Viola-puuvillalanka. Ehkä sitä voi käyttää myös syksyllä jakun alla, jottei tarvitse ensi kesää odotella. Mallin kukkaset on jotenkin niin herkät...

8 Comments:

  • At 09 lokakuuta, 2006 00:03, Anonymous Anonyymi said…

    Sinä löysit sieltä messuilta paljon sellaista, joiden ohi minä ilmeisesti kiireessäni kuljin. Itse asiassa taisin viettää suurimman osan ajastani niiden lyijylasitöiden parissa, kun mietin, mitä ostan. Suuremmmat työt esim. enkelit kun maksoivat yli 30 euroa.
    Puserosi on kaunis, mallin kopio taitaa olla omassakin kansiossani ;)
    Blogilistaan pääset tutustumaan näppäilemällä http://www.blogilista.fi/
    Oma blogin listauttaminen on helppoa, koska minäkin osasin sen tehdä blogini alkumetreillä. Sitten on vielä se suomalaiset neuleblogit, jonka laatikko löytyy esim. omasta blogistani, arvelen, että useimmat hakevat uudet neuleblogit juuri tuolta. Valitettavasti en osaa neuvoa tarkemmin, koska tarvitsin apua sen laatikon saamiseen blogiini.

     
  • At 09 lokakuuta, 2006 00:16, Anonymous Anonyymi said…

    Eli siihen suomalaiseen blogirinkiin pääset liittymään tämän kautta:
    http://finnishknitblogs.blogspot.com/

    ja täältä löytyy neuleblogien (oma blogisi ilmestyy sinne, kun olet liittynyt yllä olevaan ja saanut laatikon näkyviin blogiisi) lisäksi esim. Suomessa kokoontuvat neuletapaamiset: http://neuleblogit.blogspot.com/

     
  • At 09 lokakuuta, 2006 08:31, Anonymous Anonyymi said…

    Hyvän näköinen malli tuossa topissa, onko tota ohjetta netissä? Voi mitä kaikkea ihanaa löysit messuilta!

     
  • At 09 lokakuuta, 2006 21:57, Blogger Birletta said…

    Kiitos Tellu vinkeistä! Suomalaisten blogien rinkiin olinkin liittynyt jo aikaisemmin, mutta tuohon blogilistaan rekisteröidyin nyt. Itse lueskelen neuleblogeja juuri tuolta osoitteesta http://neuleblogit.blogspot.com/

    Villanuttu: kiitos! Ohjetta ei taida olla netissä. Itse lainasin lehden kirjastosta.

     
  • At 09 lokakuuta, 2006 23:20, Blogger Marika said…

    Ihania ostoksia myös sinä olit onnistunut tekemään ! Tein juuri tuosta alpakasta tytölleni viime talvena lapaset; se ON ihanan pehmeää.
    Katselin aikaisempia postauksiasi ja hurjasn tuottoisa olet kyllä ollut ! Lempivärikin selvisi helposti ;0)

     
  • At 09 lokakuuta, 2006 23:27, Anonymous Anonyymi said…

    Ihana pusero ja hemaiseva rosa väri. Meinaan, on mun lempivärinikin vielä. Tulin Tellun blogin kautta piipahtamaan. Kivat sivut.

     
  • At 10 lokakuuta, 2006 16:52, Blogger Birletta said…

    Marika ja Tarjuska: kiitos mieltä lämmittävistä kommenteistanne! Lempivärini tosiaankin on aika helppo tekeleistä päätelllä. Poikanikin totesi kerran, että mulla on sitten aika vaikeata, kun kyllästyn lemppariväriini, koska koko vaatekaappi menee uusiksi. No, ehkä sitä ei kuitenkaan ihan lähiaikoina tapahdu ;-/

     
  • At 13 lokakuuta, 2006 11:08, Anonymous Anonyymi said…

    Ihanan näköisiä ostoksia ja kaunis toppi. Minä en taitaisi uskaltaa mennä tuollaisille messuille, tulisi (hoitovapaalaiselle) liian kallis reissu ;) Jännityksellä jään odottelemaan mitä noista villanyssyköistä syntyy.

    Minäkin muuten tykkään roosasta väristä, vaikka se ei edes istu itselle eikä sisustukseen.

     

Lähetä kommentti

<< Home

 
Finnish Knit Blogs
Join | List | Previous | Next | Random | Previous 5 | Next 5 | Skip Previous | Skip Next