Birlettan blogi

Käsityöblogi: kuvauksia aikaansaannoksista.

torstaina, elokuuta 16, 2007

1 vuosi blogia ja arvonta

Itseasiassa vuosipäivä meni jo, muistelin sen myöhäisemmäksi. Nyt siis kiiruusti 1-vuotiasta juhlistamaan.

Se, mikä antoi lopullisen sysäyksen oman blogin pitämiseen vuosi sitten, oli silloinen "elämäntilanne". Hyvän ystäväni äkillisestä kuolemasta oli vierähtänyt jokin aika. Hänen kanssaan olimme aina jutelleen käsitöiden tekemisestä ja yhtäkkiä ei ollutkaan keskustelukumppania. Siihen tämä neuleblogimaailma on kyllä auttanut, on voinut ihastella muiden aikaansaannoksia ja esitellä omiaan.

Ja tämän homman varsinainen "sokeri" on ideoiden ja inspiraatioiden saaminen muilta. Kuten tämä Tellu-Tellervolta saatu oivallus, että nyt voi jo oikeasti tehdä lahjaksi asusteita syksyn varalle. Hellettä pukkaa, mutta tyttöselle lähti tämä 7 veikasta neulottu pipo saatesanoin: "toivottavasti ei tule käyttöä vielä hetkeen ;-)". Kiitos ideasta!


Pyydänkin teitä kaikkia kertomaan, mikä sai sinut pitämään neule- tms. blogia. Tai jos et omista omaa, niin mikä saa lueskelemaan niitä? Jätä kommenttisi viimeistään tiistaina 21.8. Arvon vastaajien kesken pienen palkinnon :o)

29 Comments:

  • At 16 elokuuta, 2007 19:18, Anonymous Anonyymi said…

    Minä luin ensin toisten blogeja, ja koska olen koko ikäni neulonut, rohkastuin oman blogin luomiseen. Helpotusta tietysti toi, kun löysin Vuodatuksen, joka on kieleltään minulle helpoin.
    Ja onnea yksivuotiaalle!!

     
  • At 16 elokuuta, 2007 19:30, Anonymous Anonyymi said…

    Nuoresta iästä huolimatta hurahdin noin vuosi sitten neuleblogeihin ja siitä asti olen tutustunut erilaisiin neuleblogeihin. On mukava nähdä mitä muut ovat saaneet aikaan. Ja onnittelut blogille. :)

     
  • At 16 elokuuta, 2007 20:13, Anonymous Anonyymi said…

    Minä kanssa aikani luin toisten blogeja ahmien ja ideoita poimien. Sitten alkoi tuntua, että haluan jakaa asioita muiden kanssa. Perustin hiljattain blogini ja pikkuhiljaa harjoittelen kirjoittamista ja kuvaamista ja tutustun muihin bloggaajiin. Parasta tosiaan on vuorovaikutus, avuliaisuus ja jakaminen muiden käsitöihin hurahtaneiden kesken.

     
  • At 16 elokuuta, 2007 20:22, Anonymous Anonyymi said…

    Minäkin luin aikani toisten blogeja ja ihailin heidän töitää.Niinpä sitten miäkin aloin pitämään blogia.Ensialkuun ajattelin että pidän sitä eräänlaisena käsityö päiväkirjana.Mutta ei se siihen jäännyt...Parasta näissä blogeissa on vuorovaikutus,avuliaisuus ja ohjeiden ja idoiden jakaminen toisten kanssa..

     
  • At 16 elokuuta, 2007 20:22, Anonymous Anonyymi said…

    Blogi on mielestäni kiva "arkisto" omille aikaansaannoksille :)

    Onnea yksivuotiaalle!

     
  • At 16 elokuuta, 2007 20:43, Blogger Taija K said…

    Perustin blogin, koska halusin päästä mukaan nettineulojien yhteisöön. Pelkkä lukeminen ei tuntunut riittävän. Neulominen on pääsääntöisesti aika yksinäistä puuhaa, ellei tosiaan neulo jonkun ystävän kanssa kuten kerroit, ja bloggailu auttaa siihen.

     
  • At 16 elokuuta, 2007 20:46, Anonymous Anonyymi said…

    Onnea!
    Aloin aikanaan pitää omaa blogia luettuani ja ihasteltuani muiden blogeja ensin. Ajattelin myös, että blogi olisi mukava paikka arkistoida valmistuneita neuleita ja niihin liittyviä juttuja.

     
  • At 16 elokuuta, 2007 20:49, Anonymous Anonyymi said…

    Käsitöihin hurahtaneelle blogit ovat erittäin hyviä inspiraation lähteitä. Enää ei ole ongelmaa keksiä jotain kivaa väkerrettävää. Ennemminkin ongelmana on se, missä välissä kaikki ihanat ideat ehtii toteuttaa. Ja oman blogin pitäminen on lähinnä itselle se tärkeä juttu omien ajatusten taltioimiseksi.

     
  • At 16 elokuuta, 2007 20:49, Anonymous Anonyymi said…

    Perustin blogin, koska halusin jakaa harrastukseni toisten neulojien kanssa, saada inspiraatiota ja neuvoja, oppia uusia juttuja. Lisäksi se on hyvä tapa laittaa muistiin, mitä on tullut tehdyksi ja koska sekä millainen ko. prosessi oli.

    Onnea blogitaaperolle!

     
  • At 16 elokuuta, 2007 20:50, Anonymous Anonyymi said…

    Onnea taaperolle =) Tosi nätin pipon olet tehnyt!
    Oman blogin perustamiseen oli syynä halu saada "arkistoitua" neuleita ym. väkerryksiä. Sittemmin bloggaus on saanut paljon muitakin lisämerkityksiä; on tosi mukavaa vaihtaa ajatuksia toisten neulojien kanssa, ihailla muiden töitä ja saada inspiraatiota. Viimeisenä vaan ei tod. vähäisimpänä täytyy tietysti sanoa kommentit, ne jos mitkä piristävät päivän kuin päivän.

     
  • At 16 elokuuta, 2007 21:00, Blogger Pibu ja Tinde said…

    alunperin taisin tutustua blogeihin Risulinnun blogin kautta kun etsin opastusta johonkin (huovutukseen tms), oma blogini ei ole ollenkaan puhtaasti neuleblogi mutta olen saanut aikapaljon ideoita, vinkkejä ja ihan ohjeita muilta neulojilta.

     
  • At 16 elokuuta, 2007 21:05, Anonymous Anonyymi said…

    Neuleblogeja luen saadakseni inspiraatiota sekä uusia ajatuksia neulomiseen, lankoihin jne liittyen. Uusia ohjeita kaipaan myös.
    Oman blogin perustin pitääkseni kirjaa töistäni sekä sitä kautta jakaakseni inspiraatiota muillekin neulojille.

     
  • At 16 elokuuta, 2007 21:41, Anonymous Anonyymi said…

    Vielä viime syksynä en ollut kuullutkaan mistään neuleblogeista. Sitten ystäväni innosti minut bloggaamaan ja sen jälkeen olen ollut koukussa bloggaamiseen ja muiden blogien lukemiseen.

     
  • At 16 elokuuta, 2007 22:14, Blogger Tellu-Tellervo said…

    Ensimmäinen blogivuosi on merkittävä, onnea!

    Suloinen pipo! Kyllä muakin vähän hymyilytti, kun helteellä paketoin mohairneuleita, mutta kummilapsen muistaminen on mun mielestä tärkeää.

    Minä löysin sattumalta neuleblogit vasta maaliskuussa -06 ja hurahdin heti täysin "tämä on se mun juttu, jota olen odottanut koko ikäni" ;D
    Pari viikkoa siinä odottelussa kuitenkin meni ennen kuin oma oli perustettu, koska olin todella "vihreä" (nettiä olin käyttänyt vain työssä tiedonhakuun ja enkä juurikaan ollut kuvannut digikameralla) En siis etukäteen miettinyt, miksi blogia pidän tai millaisen siitä teen. Blogini on muotoutunut omanlaiseksi ajan kanssa. Käsityöblogien kautta saa tietoon kaikki uusimmat käsityöjutut (langat, mallit, kirjat), lisäksi muilta saa paljon ideoita, kokemuksia, innostusta ja kannustusta. Omia töitä on kiva laittaa esille ja kertoa niistä hyvinkin yksityiskohtaisesti (eikä tarvitse "rasittaa" liikaa perheen miesväkeä, työssäkäyvien käsityöystävien kanssa ei myöskään ole aina helppoa löytää niin paljon yhteistä aikaa, että voi kertoa jonkun neuleen synnyn ideasta valmiiseen työhön asti).

     
  • At 17 elokuuta, 2007 08:51, Anonymous Anonyymi said…

    Minä lueskelin alussa Novitaklubin Neulomoa, sitten jopa uskaltauduin kirjoittamaan sinne. Sieltä löysin blogit ja omani perustin vihdoin viime syksynä. Omaan tuttavapiiriin ei juuri käsityöharrastajia kuuluu, oman ja miehen mummojen lisäksi. Halusin siis päästä yhteisöön, joka vaikutti omalta.

     
  • At 17 elokuuta, 2007 09:01, Blogger Manteli said…

    Minun innostukseni lähti oikeastaan kai uusiin lankoihin tutustumisesta ja niille ohjeita etsiessä. On myös mukavaa kun voi arkistoida töitään ja harjoitella valokuvaamista - sekä neuleiden että puutarhajuttujen.

    Toki tuo blogini on myös sukulaisille ja tuttaville paikka käydä kuikuilemassa mitä meidän perheelle kuuluu...

     
  • At 17 elokuuta, 2007 09:02, Anonymous Anonyymi said…

    Mullakin on ollut pitkään mielessä perustaa oma blogi, mut tällä hetkellä ei kerta kaikkiaan rahkeet riitä :)
    Mutta luen näitä siksi, että nämä ovat kerta kaikkiaan koukuttavia! Toinen toistaan taitavampaa ja kekseliäämpää porukkaa, aina saa ideoita ja tsemppiä! Ja näistä tulee aina hyvälle tuulelle! Käsityön taitajat ovat leppoisaa porukkaa <3
    Onnea blogille!

     
  • At 17 elokuuta, 2007 11:25, Anonymous Anonyymi said…

    Kun itsellä iski pitkän tauon jälkeen käsityöinnostus, piti saada paikka, johon niitä asioita "purkaa". Silloin ei vielä ollut tiedossa, että lähipiiristäkin löytyy neulovia ystäviä. Onnea 1-veelle!

     
  • At 19 elokuuta, 2007 08:10, Blogger tiinaf said…

    Onnea 1v-blogillesi!
    Minullakaan ei ole lähipiirissä neuleystäviä, mutta näin virtuaalisesti niitä on saanut kivasti. Blogia on ollut mukava pitää, laittaa itsellekin muistiin asioita, harjoitella valokuvausta ja sukulaisille blogini on paikka tulla kurkistelemaan kuulumisia.

     
  • At 19 elokuuta, 2007 15:01, Anonymous Anonyymi said…

    Ite en omista minkäänlaista blogia, mutta lueskelen kyl ahkerasti muitten blogeja =) Toisten fiinejä tekeleitä on kiva ihastella, ja niistä saa sit inspiraatiota omiin tekemyksiinkin.
    Syntsyonnittelut blogillesi!

     
  • At 19 elokuuta, 2007 20:52, Anonymous Anonyymi said…

    Onnea 1-vuotiaalle! Itselläni ei blogia ole, mutta toisten juttuja ja kuvia on kiva katsella. Niistä saa useinkin hyviä ideoita.

     
  • At 20 elokuuta, 2007 09:08, Anonymous Anonyymi said…

    Minä olen ihan koukussa blogeihin, ideoita, kuvia ja ihania juttuja lukee ihan mielellään.

    Oma blogi saa tekemään käsitöitä ja askarteluja enemmän, on kiva kun voi näyttää "jollekin" että katos, löysin tällaisen ohjeen...

     
  • At 20 elokuuta, 2007 12:23, Blogger Marika said…

    Onnea 1-vuotiaalle ! Kaunis pipo !
    Oman blogini perustin n. vuosi sitten myös ja siitä halusta dokumentoida paremmin mitä on tullut tehtyä ja mitä on teon alla. Ihan itseäni varten tätä kirjanpitoa loin tekemään mutta mukavana plussana on ollut lukijoiden kanssa käyty interaktiivinen keskustelu. Blogin myötä olemme saaneet Oulun seudulle myös säännölliset neuletapaamiset.

     
  • At 20 elokuuta, 2007 20:58, Blogger TuuliS said…

    Onnea yksivuotiaalle!
    Minä aloitin luettuani muiden blogeja aikani. Pidin neulepäiväkirjaa omaksi ilokseni puolisen vuotta ensin. Kun aloitin vuorotteluvapaani niin oli myös aikaa syventyä bloggeriin ja tekniikkaan aivan toisella tavalla.
    Sinun blogiasi seuraan säännöllisesti kivojen ja kauniiden töiden takia.

     
  • At 20 elokuuta, 2007 22:53, Anonymous Anonyymi said…

    Onnea yksivuotiaalle!

    Minä löysin blogimaailmaan googlettamalla huovutusta. Ensin luin ahmien muiden blogeja ja sitten tuli sellainen olo että miksen kirjottaisi itsekin.

     
  • At 21 elokuuta, 2007 15:48, Anonymous Anonyymi said…

    Eksyin ensimmäistä kertaa blogistaniaan viime vuoden puolella varmaankin etsiessäni jotain ohjetta netistä. Neulominen on lähes koko ikäni ollut ainakin jonkinlainen harrastus, viime vuosina innostus on vain kasvanut.
    Omaa blogia olen pitänyt puolisen vuotta, kun rohkaistuin aiheeseen luettuani tarpeeksi muiden blogeja.

    Onnittelut yksivuotiaalle!

     
  • At 21 elokuuta, 2007 17:54, Anonymous Anonyymi said…

    Onnea minultakin sankarille. Minut johdatti blogien maailman kyltymätön jano nähdä se kaikki käsitöiden kirjo, joka niistä löytyy. Omaa blogia minulla ei ole ja tuskin ihan heti tuleekaan, pelkästään ajanpuutteen vuoksi. Mutta jatkakaa te muut ahkerat entiseen malliin, minä seuraan innolla;)

     
  • At 22 elokuuta, 2007 18:24, Blogger Birletta said…

    Kiitos kaikille kommentteja kirjoittaneille. KOMMENTOINTIAIKA ON PÄÄTTYNYT JA SEURAA ARVONTA :o)

     
  • At 23 elokuuta, 2007 08:55, Anonymous Anonyymi said…

    En omista omaa blogia, mutta luen lähes päivittäin muiden blogeja. On mukavaa ihastella toisten tekeleitä ja samalla saa inspiraatiota omiin töihin.

    Onnea!

     

Lähetä kommentti

<< Home

 
Finnish Knit Blogs
Join | List | Previous | Next | Random | Previous 5 | Next 5 | Skip Previous | Skip Next